Hasselt, de gezelligste winterstad

Doorgedreven samenwerking tussen Winterland en de stad maakt
van Hasselt de ultieme winterstad

Vorig jaar was voor Winterland een lastige, maar leerrijke editie. Maurice Schoenmaeckers: “Iedereen herinnert zich nog wel de brand op de Corda Campus. Een paar weken voor de start ging er toen heel wat décoratie, verlichting en versiering in de vlammen op. Dramatisch, maar dankzij de solidariteit van velen en in het bijzonder van die van de Hasselaren is alles goed gekomen en konden we tijdig starten. Deze editie werken we nauw samen met de Hasselaren en de lokale handelaars. Hasselts centrummanager Christiaan Kastrop nam het initiatief voor gesprekken die uitgemond zijn in een doorgedreven lange termijn samenwerking. De combinatie Winterland met de Hasseltse binnenstad wordt maximaal gepromoot bij onze week-, weekend- en dagjestoeristen. We duwen mee aan ‘Hasselt in het wit’ en promoten op ons terrein de shoppingweekends (16 en 23 december), Midwintermarkt (16 december) en Koopzondag (6 januari). Met de busbedrijven hebben we afgesproken om de Winterlandbezoekers af te zetten bij The Century waardoor ze verplicht worden om eerst een wandeling te maken door de binnenstad, voor ze bij ons toekomen.”

Hasselts centrummanager Christiaan Kastrop: “Hasselt is nog steeds de 4de grootste winkelstad van België en die positie gaan we met Winterland de komende weken versterken. We brengen die samenwerking met gezamenlijke mediacampagnes, gericht op Hasselt én Winterland heel sterk onder de aandacht. Daarnaast hebben wij als stad de handen in mekaar geslagen met de Winterland-organisatie om niet alleen het Dusartplein, maar de hele Hasseltse binnenstad te voorzien van een sfeervolle, winterse aankleding.”

Online, via de sociale media en door de samenwerking met verschillende mediapartners richt Winterland zijn pijlen op gans Vlaanderen. “We zijn een groeiverhaal dat mogelijkheden biedt aan een breed familiepubliek, van jong tot oud”, klinkt het bij de Winterland organisatie.

De Kerstman komt aan in Hasselt!

Antwerpen heeft de Sint, Hasselt verwelkomt en claimt vanaf dit jaar de intocht van De Kerstman. Vrijdag 7 december zijn alle ogen gericht op de Limburgse provinciehoofdstad en de officiële komst van De Kerstman. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht door de Hasseltse binnenstad die eindigt op Winterland. Hij bezoekt ‘De schatkamer van De Kerstman’, een nieuwe, grootse indoor kerstmarkt die we 24 november al openen. Daarna krijgt hij officieel de sleutels van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman’. Al jaren is dit een voltreffer op Winterland. We hebben het succesconcept opgefrist en in een nieuw kerstjasje gestoken. Samen met de handelaars en het stadsbestuur gaan we all the way voor De Kerstman”, zeg Maurice Schoenmaeckers.

Winterland in beweging

Inspelend op de ‘Hasselt Heeft Het.’-slogan, valt er dagelijks wel iets te beleven in de binnenstad en op Winterland. “Naast de dansactiviteiten en de muziekavonden, komen De Romeo’s op 27 november de videoclip opnemen voor hun kerstsingle. Voor het eerst organiseren we ook dagactiviteiten onder de noemer ‘Winterland in beweging’. De ‘Winterland-date’ moet mensen uit hun isolement halen en zorgen voor nieuwe vriendschappen. We hebben een aantal boeiende vertelmiddagen ingepland. Jos Tuts komt langs met zijn Hasseltse one-man-show en de Nederlandse tv-presentator Weibrand van der Sande komt vooruitblikken naar het ‘Weihnachtsfest der Volksmusik’ waar hij 22 december mee te gast is in het Hasseltse Ethias Theater. Verder houden we een spelmiddag en er staat ook een ‘Thee met een Verhaal’-workshop op de planning met de gelauwerde theesommelier Jessica Van Humbeeck. Op de website vind je de praktische uitleg en kan je vanaf deze week inschrijven voor de talrijke activiteiten”, klinkt het bij de organisatie.

Winterland 2018 vindt plaats, van 24 november tot 6 januari 2019 op het Kolonel Dusartplein en de Hasseltse binnenstad.

 

IN HET KORT

Wat: Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt                                          

Wanneer: 24 november 2018 t/m 6 januari 2019 (op 23 november is iedereen al welkom voor een preview vanaf 18.00 uur)       

Openingstijden: dagelijks tot 22.00 uur (Grand Café / Aspen Lounge tot 24.00 uur)

24 december open tot 18.00 uur; 25 december open vanaf 14.00 uur, 1 januari open vanaf 13.00 uur.

Op 31 december is er onze oudejaarsparty en sluiten we pas om 2.30 uur

Inkom schaatsbaan: € 4,00 / Schaatsenverhuur: € 4,50

Voordelige tickets koopt u hier online.

Toegang tot Winterland Hasselt: gratis

Hasselt, de gezelligste winterstad

Doemeemet  #WinterlandHasselt