04/03/2021

De dertiende editie van Winterland Hasselt is geannuleerd

Het was aftellen en vooral bang afwachten of de dertiende editie van Winterland Hasselt wel kon plaatsvinden in Corona-tijden. Maar net als voor vele andere evenementen viel ook het doek voor de vele kerstmarkten en winterdorpen die ons land telt.

De Belgische regering maakte vrijdag 19 oktober 2020 bekend dat er, in verband met de COVID-19 pandemie, dit jaar geen kerstmarkten mogen plaatsvinden. Daarmee kwam er ook direct een einde aan de speculaties rond het al dan niet plaatsvinden van de 13de editie van Winterland Hasselt: dit jaar géén Winterland.
Erg jammer. Maar gezien de huidige situatie waarbij het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames exponentieel blijven groeien, is er uiteraard begrip voor dit besluit. Desalniettemin is het een enorme teleurstelling voor de organisatie, de deelnemers, leveranciers en niet te vergeten de vele trouwe bezoekers van het evenement.
Wij hopen dat het coronavirus de komende maanden aan kracht verliest en dat we in de loop van volgend jaar over een vaccin zullen beschikken. Dan kunnen we uitkijken naar een ouderwetse, warme editie van Winterland Hasselt in 2021. Een editie waarin we sterker dan ooit zullen terugkomen en onze bezoekers weer onvergetelijke wintermomenten laten beleven. In de tussentijd ondersteunen we zoveel mogelijk de coronaproof winterinitiatieven van Stad Hasselt.
 
Voor nu wensen wij u bovenal een goede gezondheid en toch nog een warme, veilige winter. Tot volgend jaar! #staysafe #covid19

 

 

Nieuws

Doemeemet  #WinterlandHasselt