23/05/2022

Winterland blijft geopend!

Winterland Hasselt blijft OPEN!

Kom je in de kerstvakantie naar Winterland Hasselt? Hou dan zeker rekening met volgende zaken!

 • Winterland Hasselt blijft ten alle tijden GRATIS toegankelijk.
 • Drukte en wachtrijen 
  De schaatsbaan van Winterland is elke dag geopend vanaf 10u00. Ook het Grand Café is vanaf 10u00 geopend. De kerstmarkt en attracties openen elke dag om 11u00. Als u de drukte wilt voorkomen adviseren u al vroeg naar Winterland te gaan. In de loop van de dag stijgt het aantal bezoekers. De capaciteit is teruggeschroefd tot 4.000 bezoekers op het terrein (of ongeveer 60%). Dat kan ervoor zorgen dat er bezoekersstops worden ingelast, met  wachtrijen als gevolg. Draag in die wachtrijen, net als overal op het terrein, uw mondmasker over neus en mond. Bij lange wachttijden om Winterland te betreden loont het zeker de moeite om de mooie en gezellig verlichte Hasseltse binnenstad te bezoeken en op een later moment terug te keren. Door middel van dynamische ledborden zal er gecommuniceerd worden over de drukte op Winterland.
 • Duidelijk afgebakende looprichtingen
  Op het terrein volg je de aangeduide richtingen die de bezoekerscirculatie bevorderen en de veiligheid verhogen.
 • Mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. 
  Iedereen ouder dan zes draagt het mondmasker over neus en mond op het Winterland terrein. Ook in restaurants of horeca. Enkel bij het eten of het drinken mag het masker even af.
 • Covid Safe Ticket
  Winterland Hasselt is enkel toegankelijk na scan van je Covid Safe Ticket.
  Aan de in- en uitgangen zal je ticket met een handscanner gecontroleerd worden. 
  Je kan zowel je QR-code via je Covid Safe App, als je code afgeprint op je EU Digital Covid certificate laten scannen. Je kunt ook je identiteitskaart voorleggen en die matcht uiteraard met je certificaat.

  Ben je niet gevaccineerd? Dan moet je het bewijs van een recente negatieve test kunnen voorleggen. Dat wil zeggen een PCR testresultaat van max 72u. na staalafname of antigeen sneltest via apotheek van max. 48u. na staalafname.

 • Blijf thuis als je ziek bent of ziektesymptomen vertoont
  We rekenen als organisatie ook op het gezond verstand van onze bezoekers. Mensen die ziek zijn, raden we aan om hun bezoek uit te stellen tot wanneer ze weer genezen zijn.

 

Net zoals de vorige veiligheidsmaatregelen passen we vanaf zondag 26/12 ook nog de volgende verstrengde veiligheidsmaatregelen toe:
- Kerstmarkt en winkeltjes conform de regels voor winkels
- Eet- en drankstandjes conform de regels van de HoReCa. Dat betekent dat o.a. het Grand Café en de Spiegeltent zullen geopend blijven.
- Schaatsbaan beter verlucht, maar nog steeds overdekt
- Het Huis van de Kerstman sluit jammer genoeg de deuren.
 
Het volledige, chronologische overzicht van COVID maatregelen lees je hier na
 
Nieuws

Doemeemet  #WinterlandHasselt