29/11/2021

Winterland is COVID SAFE

Update na overlegcomité van 26/11/2021:

  • Al onze dansactiviteiten (Salsa, Country, Bal Populair) en optredens worden gecanceld. In lijn met de maatregelen en solidair met de nachtclubs en danscafé's die noodgedwongen de deuren moeten sluiten.
  • Binnen aan tafels zal iedereen nog wel kunnen genieten van hapjes en drankjes, maar men blijft zoveel mogelijk zitten.
    Gezelschappen beperken zich tot maximum 6 personen tenzij je deel uitmaakt van een groter gezin.
  • Vanaf zaterdag 27/11 zullen onze horeca-aangelegenheden zoals o.a. het Grand Café en de Spiegeltent om 23u. sluiten.

 

Covid Safe Ticket
Winterland Hasselt is enkel toegankelijk na scan van je Covid Safe Ticket.
Aan de in- en uitgangen zal je ticket met een handscanner gecontroleerd worden. 
Je kan zowel je QR-code via je Covid Safe App, als je code afgeprint op je EU Digital Covid certificate laten scannen. Je kunt ook je identiteitskaart voorleggen en die matcht uiteraard met je certificaat.

Mét mondmasker
Als je groen licht krijgt, mag je genieten van de winterse gezelligheid, maar wel mét mondmasker.
Naast het voorleggen van het Covid Safe Ticket (vanaf 12 jaar en 2 maanden), zijn onze bezoekers dus verplicht om ook een mondmasker te dragen. Dat geldt wanneer ze zich op het gesloten terrein verplaatsen en vanaf de leeftijd van 10 jaar. Enkel wanneer je iets eet of drinkt, mag het masker even af. In ons Grand Café en de Spiegeltent, in restaurant De Tafelhut en al onze andere horeca-aangelegenheden, moet je dus een mondmasker dragen wanneer je je verplaatst. Op alle indoor locaties maken we gebruik van de nieuwste verluchtingssystemen en wordt de CO2 voortdurend gemeten. Tussen de tafels en stoelen voorzien we extra ruimte, zodat iedereen er in optimale omstandigheden kan genieten van een drankje.

Extra voorzichtigheid
Ook op het terrein hebben we de gangen breder gemaakt, zodat de mensen voldoende afstand kunnen houden. Dankzij het camerasysteem kunnen we een goede inschatting maken hoeveel mensen er op het terrein zijn. We staan ook onderling in nauw contact, zodat we bij de gecontroleerde ingangen ook tijdig aan onze bezoekers duidelijk kunnen aangeven wanneer het eventueel te druk zou zijn en kunnen we hen desgevallend vriendelijk vragen om nog even een frisse wandeling te maken in de sfeervolle Hasseltse binnenstad. We hebben geen politionele bevoegdheid om de mensen te controleren, maar op het terrein lopen er voortdurend mensen rond van de organisatie die een oogje in het zeil houden en indien nodig onze bezoekers nog eens vriendelijk wijzen op de coronamaatregelen. 

Blijf thuis als je ziek bent of ziektesymptomen vertoont
We rekenen als organisatie ook op het gezond verstand van onze bezoekers. Mensen die ziek zijn, raden we aan om hun bezoek uit te stellen tot wanneer ze weer genezen zijn.

Winterland Hasselt is een gratis evenement, dat je met jouw paspoort, een Covid Safe Ticket (digitaal of gedrukt) én een mondmasker, op een veilige, prettige en gezellige manier straks voluit kunt beleven.

 

Winterland Hasselt wordt gecategoriseerd als een evenement (dus niet als markt of foor). Meer info hier.

Nieuws

Doemeemet  #WinterlandHasselt